Ruim een decennium geleden, toen Storytelling nog niet zo hot was als nu, zette buro ROOD samen met enkele andere pioniers, dit mooie vakgebied op de Nederlandse kaart. In samenwerking met de Politie heeft ROOD toen een opleidingsprogramma ontwikkeld om de rake, rauwe en inspirerende ervaringsverhalen die in deze organisatie leven boven tafel te krijgen. Samen zijn we intensief aan de slag gegaan om deze verhalen op een integere en pakkende manier over het voetlicht te brengen. Een bijzondere periode die niet alleen aan de basis van Storytelling in Nederland staat, maar er ook voor heeft gezorgd dat wij van ROOD tot op de dag van vandaag de Politie, onze Politie, een warm hart toe dragen.

Wat is storytelling?
Storytelling is dè tool die motiveert tot beweging. Daarom houdt ROOD er natuurlijk ook zo van.  En niet alleen wij zelf: het is vooral ons brein dat dol is op verhalen. Ons brein vertoont vergelijkbare activiteit wanneer het naar een persoonlijk en goed opgebouwd verhaal luistert, als wanneer we de gebeurtenis zelf meemaken. We leven mee, we begrijpen, we onthouden, we verbinden, we herkennen en jawel: we komen in actie. Verhalen geven betekenis aan de wereld om ons heen en dit zorgt ervoor dat we bereid zijn om blijvend in beweging te komen. We gaan de gewenste koers varen, we volgen de nieuwe regels op, we gaan harder werken, we zijn toleranter: allemaal zaken die een reguliere speech of PowerPointpresentatie niet zo één-twee-drie voor elkaar krijgt en een goed verteld verhaal wèl. Want het is natuurlijk van essentieel belang hoe het verhaal wordt vormgegeven en overgebracht: hoe beter dit is afgestemd op zowel verteller als publiek, hoe groter het effect zal zijn.

Wat ROOD doet
buro ROOD is gespecialiseerd in het ‘hoe’ rondom (business) Storytelling.  Ons doel is om onze klanten vanuit eigen kracht, ervaring en expertise: toepasbare verhalen te laten vinden die precies raak zijn. ROOD coacht je om deze verhalen pakkend, met jeu en oprecht te vertellen, zodat de luisteraars van binnenuit worden geactiveerd.   Of dat nu één op één is, of voor een miljoenenpubliek. Tijdens de trainingen en coachings van ROOD ervaar je waarom verhalen werken en hoe ze inzetbaar zijn bij interne en externe reputatieverbetering.  Naast trainingen in groepsverband coachen we ook één-op-één leiders in de talrijke mogelijkheden van Storytelling.

Bedankt voor uw reservering! U ontvangt van ons een bevestigingsmail op .

De pagina ververst over 5 seconden.

 • Manon is een energiek, creatief en betrokken theatermaker en trainer, een visionair. Onder haar vertrouwde begeleiding heb ik

  I. Kuiper - Booz
 • Ik heb bewondering voor de manier waarop je ervoor hebt kunnen zorgen dat wij zonder schroom onszelf konden zijn

  T. van der Jagt - Coca-Cola
 • Een heel goede voorstelling; het heeft power, energie (…) Geweldig! Direct de goede toon gezet. En een heldere boodschap.

  J. van Onselen - Gemeente Den Haag
 • The perfect coach for everyone who's willing 2 move forward

  E. Sengers - Haagse Hogeschool
 • In de wereld van trainingen en cursussen wist dit bureau zich te onderscheiden. Vernieuwend, grensverleggend en professioneel.

  R. van Dijk - Politie
 • Met haar positieve benadering zet ze cursisten aan om over hun doelen en zichzelf na te denken en motiveert hen om te groeien

  Josien Roos
 • Een bijzondere aanleg om organisaties en mensen ‘te lezen’. Een pionier op het gebied van Storytelling. Rond 2005 hebben we

  Sandra de Snoo
I. Kuiper - Booz T. van der Jagt - Coca-Cola J. van Onselen - Gemeente Den Haag E. Sengers - Haagse Hogeschool R. van Dijk - Politie Josien Roos Sandra de Snoo

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.